Valeo ablaktörlő lapát katalógus, adapterek, felújítás, leszorító, teszt

Az ablaktörlő lapát figyelmen kívül hagyott része lehet az autó biztonsági rendszerének. Ha az ablaktörlő nem működik megfelelően, nehéz lehet az út vagy más veszélyek észlelése, ha esik vagy havazik. A hibás ablaktörlő lapátok hatástalanok lehetnek, és elkenhetik a szélvédőt, potenciálisan látási problémákat okozva.
 
Néhány egyszerű, rendszeres karbantartás segíthet biztosítani az ablaktörlő lapátok jó állapotát.
 
 
Rendszeresen ellenőrizze ablaktörlőit
 
Az ablaktörlő lapátok törlő felülete gumiból készülnek, amelyek korlátozott használat esetén is elhasználódhatnak. A pengéket rendszeresen ellenőrizni kell, és ha szükséges, cserélni kell. Ha penge repedt, szakadt vagy erősen kopott, akkor nem látja el megfelelően a feladatát, avagy nem távolítja el teljesen az szennyeződéseket, esőt vagy havat. 
 
 
Cserélje ki az ablaktörlő lapátokat
 
Az ablaktörlő lapátok cseréje általában egyszerű feladat. Ha nem biztos benne, hogy ki tudja cseréli, akkor jobb szakemberekre bízni. Az ablaktörlő lapát cseréjének lépései: 
 
1. Határozza meg a penge méretét.  
2. Mérje meg az ablaktörlő lapát hosszúságát, vagy ellenőrizze az autó kézikönyvét, hogy a penge mérete megfelelő-e.
3. Távolítsa el a régi ablaktörlőt! Emelje le az ablaktörlő kart a szélvédőtől, és nyomja le az ablaktörlő alján található kis fület, ahol csatlakozik az ablaktörlő karral.
4. Csúsztassa le az ablaktörlő lapátot a karról lefelé húzással!
5. Rögzítse az új ablaktörlő lapátot!  Húzza szorosan a törlőlapátot a karra! Kattanó hangot fog hallani, amikor a helyére rögzül. 
6. Lassan engedje le a kart a szélvédőre és ismételje meg ezt a műveletet a másik törlőkaron.
 
 
Teszt 
 
Csere után minden esetben tesztelje le az új ablaktörlőket, hogy ellenőrizze, működnek-e megfelelően. Ezen egyszerű lépés segítségével megbizonyosodhat arról, hogy az ablaktörlők hatékonyan működnek, és maximalizálja a láthatóságot a biztonságosabb vezetés érdekében.
 

Online ablaktörlő lapát webáruház, mely több ezer különböző cikkszámot tartalmaz, amelyek gyors kiszállítással rendelkezésre állnak olyan szállítóktól, mint a Bosch, Valeo, Trico, Bosoko és SWF. Kínálunk a lehető legszélesebb választékban áll rendelkezésre a vásárlóink számára. A kereső katalógus használata egyszerű, csak adja meg a gépjárművek gyártmányát, modelljét és gyártási évét, hogy a lehető legnagyobb választékkal lássa el a megfelelő ablaktörlőket. Garantáljuk, hogy az ablaktörlő lapátok, amelyek a megadott jármű részleteire vonatkoznak, azok pontosan igazodnak a  kiválasztott gépjárműhöz, legyen az Audi, Mercedes vagy Suzuki Swift.

 
Javasolt, hogy legalább évente cserélje ki az ablaktörlő lapátokat, és rendszeresen ellenőrizze a gumi állapotát. Ellenőrizze az ablaktörlő lapát adapterét is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az szorosan csatlakozik-e az ablaktörlő karhoz.
Az ablaktörlő lapát nem tartozik a drága alkatrészek közé, így felújítani nem érdemes. Bár kínálatunkban megtalálható ablaktörlő gumik is, de mi elsősorban a teljes lapát cseréjét javasoljuk.
 
Ablaktörlő lapátok és kapcsolódó autóalkatrészeik is elérhetőek kínálatunkban, mint: ablaktörlő kar, ablaktörlő mechanika.

Forrás: ketmolnarauto.hu, 2019-11-03 15:27