Mesekönyv amit imádnak a kicsik

A felcseperedő csemetének óriási szüksége akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a letisztult emberi kötelékeket, szimpatizáljon a vitézekkel és felismerje a gonoszokat

Dinamikus weboldal - A mesekönyv ideje sohasem jár le. A mesékre mindig szükség van, mivelhogy mindenki hőn áhít a bűbájra a borzongásra. A mesekönyv mondanivalója sőt eléggé praktikus és kulcsponti a gyermek gyarapodása szemszögéből merthogy annak segítségével nő fantáziája, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átérezhet másmilyen állapotokat felszabadíthatja a benne felhalmozott feszültséget.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz majdnem minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék a megélhetési problémákat mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Adatok a Meséld mesekönyv honlapon. Így a ifjonc a mondanivaló lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden tényállást leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben pirinyó az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-09-23 15:27