Részecskeszűrő kiiktatás - féknyereg

Régi személygépkocsi megvétele előtt sajnos nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota

Olajhűtő - A részecskeszűrő problémája döntően 160 ezer km körül mutatkozik meg. Cikkek a Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapon. Ez jórészben a kocsi felhasználásától függ. Akik kifejezetten rövid utakon használják, gyorsabban szembesülnek a macerával. A részecskeszűrő kitisztítja önmagát. Ám ehhez intenzívebb fordulatszámon kell haladni több ideig. A regenerálódás menete elindul, a részecskeszűrőben fellelhető szennyeződés elég.

Egy kiváló részecskeszűrő a korom kilencven százalékát képes csapdába fogni. A részecskeszűrő szerepe az, hogy akadályozza az egészségroncsoló részecskék szabad távozását. Temérdeken nincsenek tisztában vele tudják, hogy a dízel kocsik részecskeszűrővel vannak szerelve.

Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája kigyullad, ne ijedjünk meg. Autókázzunk ki az autópályára és pörgessük fel a fordulatszámot. Amikor ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki az új részecskeszűrő díjának töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt. Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a személygépkocsi fogyasztása nőtt miközben a teljesítménye durván csökkent.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-03-22 18:24